Daglig leder til teknologibyrå i verdensklasse

Daglig leder til teknologibyrå i verdensklasse

Dekode er et fem år gammelt byrå med 20 kreative teknologer, fordelt på rådgivere, prosjektledere designere og utviklere.  Vi har status om 1 av 12 WordPress VIP servicepartnere i verden, og jobber med store WordPress-prosjekter for en rekke norske og internasjonale kunder.  Gründer og daglig leder, Magne Ilsaas, ønsker en ny daglig leder velkommen til å lede den fantastiske gjengen i Dekode videre. Selv ønsker han å kunne bruke mer tid i prosjekter og sammen med kunder.

Hvordan ble Dekode en del av WordPress-eliten?

For 5 år siden tok vi en strategisk beslutning om å jobbe utelukkende på WordPress, siden den gang har vi omfavnet åpen kildekode og WordPress-miljøet. Vi har rekruttert utviklere som brenner for plattformen. De har bidratt til fellesskapet både i Norge og internasjonalt. Etter mye jobbing dukket vi opp på radaren til Automattic (red.anm. selskapet bak WordPress.com), som lurte på om vi ville utvikle utvidelsen av Facebook Instant Articles for WordPress. Statusen som VIP-servicepartner kom etter at vi leverte jobben.

Hvordan var det å jobbe på et så prestisjetungt prosjekt?

Alle på huset var gira, det var en blanding av topp konsentrasjon og hallelujastemning! Vi har utviklere som har satt seg i respekt internasjonalt, endelig fikk de bryne seg på høyeste nivå.

Hva betyr VIP-servicepartner-statusen for Dekode?

Partnerskapet er et kvalitetsstempel og en døråpner, også mot helt nye kunder utenfor Norge. Pågangen har vært stor og svært spennende muligheter har dukket opp. Statusen har endret vår horisont, samtidig svært viktig for oss å ta vare på den kulturen vi har opparbeidet.

Hva er en “Dekoder”?

He-he, kreative teknologer er en dekkende beskrivelse av gjengen. Navnet forteller to ting; vi jobber med design og kode, det er også et mål for oss å gjøre komplekse ting enkelt. Vi er mange ulike typer på huset, det har ført til et sammensveiset miljø med rom for debatt. Vi holder det ekte. Dekode er et trygt sted å jobbe, våre ansatte får mye tillit og de svarer med å levere.

Hva gjør at du ønsker å gi deg som Daglig leder akkurat nå?

Vi har vokst fort og min rolle har endret seg, nå ønsker jeg mer tid til å jobbe i prosjekter og sammen med kunder. Det er på tide at selskapet får inn en med fullt fokus på daglig ledelse. En som er kompatibel med vårt miljø og som kan utnytte den unike posisjonen vi er i.

Hva er neste steg for Dekode?

Vi ønsker nå å gå inn i større prosjekter og lage rammeverk for å ta kundene våre et stort steg videre. Det kan dreie seg om store besparelser eller teknologisk innovasjon for å nå målsetninger de ikke har rukket opp til. Samarbeid, fleksibilitet og bærekraftighet er viktige stikkord for oss. For øyeblikket jobber vi med et prosjekt vi håper kan endre hverdagen for mange norske nettaviser, denslags arbeid er givende!

Publisert: 22. mars 2016